Saturday, January 7, 2012

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” Etkinliğinde Bu Çarşamba


Beşiktaş Belediyesi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği'yle (BSB) ortaklaşa gerçekleştirdiği "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" adlı belgesel gösterimleri 11 Ocak 2012'deki Otel Odaları ile devam edecek. Saat 19.00'da başlayacak gösterimin ardından filmin yönetmeni Sevinç Yeşiltaş ve yazar Eray Canberk'le söyleşi gerçekleştirilecek.

Otel Odaları
Yönetmen: Sevinç Yeşiltaş
2007, 30', Türkiye, Türkçe

"Otel Odaları, Türkiye'de özellikle taşra kentlerinde görülen bir sosyal problem olan, yalnız, ailesiz ve düzenli para geliri olmayan erkeklere kiralık ev verilmemesi konusuna odaklanıyor. Bu sorunun ucuz otellerde bir 'erkek dünyası' yarattığına dikkat çekiliyor. Belgesel, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Anadolu’nun ilk otel binalardan biri olan Ödemiş’teki Yıldız Oteli’ni ve orada yaşayan 65 yaşındaki müzisyen Önder Akı’yı tanıtıyor. “İnsanların ayıbını örter bu oteller, sırları saklar” diyen Akı’nın hayatının da kaldığı otel gibi eski görkeminden çok uzak ancak yine de onurlu olduğu görülüyor.

Otel Odaları belgeseli 19. Ankara Film Festivali'nde “En İyi Belgesel” ödülünün yanı sıra Prixeuropa 2008, Berlin’de “Küçük Bütçeli Belgesel” kategorisinde ikincilik ödülü ve Gazeteciler Cemiyeti “Övgüye Değer Belgesel” ödülünü aldı."*

* Hayal Perdesi sitesinin haberinden alınmıştır.

No comments:

Post a Comment