Tuesday, January 31, 2012

"Benim Kırık Şehrim" ve "Depremin Gölgesinde" Gösterimi KADAV'da

Kadınlarla Dayanışma Vakfı'nın film ve söyleşi etkinlikleri 11 Şubat 2012'de Benim Kırık Şehrim ve Depremin Gölgesinde adlı belgesel gösterimi ile devam ediyor. Yönetmenliğini Floor Kooij ve Sibel Bilgin'in üstlendiği belgeselin 15.00'da gösteriminden sonra Jülide Aral moderatörlüğünde Füsun Kayatürk, Zeynep Atıcı ve Gamze Toksoy'un katılacağı bir söyleşi düzenlenecek.


KADAV’ın bu ayki etkinliğinde; Floor Kooij ve Sibel Bilgin’in ilki depremin hemen ardından, ikincisi depremden 10 yıl sonra, altı ailenin tanıklığı üzerinden belgeselleştirdiği 17 Ağustos depreminin deneyimi ile Van Depremi’ni değerlendireceğiz…

Mekanların ve kişilerin 10 yılın öncesi ve sonrasına bakarken kadın ve kız çocuklarının cinsiyetleri nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar, aile yapıları, gelir düzeyleri, cinsiyet ve yaşları; farklı insanların deneyimleri arasından sıyrılıp gözlerimizin önüne seriliyor. “Şehirleri kırılan” kadınların hikayeleri, mağduriyet anlatılarından örülmüş bir bakış açısıyla boğulmadan bizlerle buluşuyor.

Belgesel filmin gerçekçiliği ile depremin kadınlar açısından sonuçlarına baktığımızda birikimlerimiz nelerdir? Neleri eksik bıraktık? Yeni bir afette bu bilgileri nasıl aktarabiliriz? gibi sorulara hep birlikte yanıt aramak için Gölcük ve Van deneyimlerini birlikte konuşmaya davetlisiniz…

Sibel Bilgin’in ilk film eşliğinde yapacağı kısa sunum ve Depremin Gölgesinde filminin izlenmesinin ardından KADAV kurucularından psikolog Jülide Aral’ın moderatörlüğünde yapılacak söyleşide; psikolog Füsun Kayatürk depremin kadınlar açısından yarattığı travmanın boyutlarına değinirken, Gölcük Depremi’ni yaşamış ve bölgede kadınların güçlenmesi için faaliyetler yürütmüş olan Zeynep Atıcı ve Gölcük Depremi’nin ardından sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliği üzerine çalışmış olan Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Gamze Toksoy, bilgi ve gözlemlerini bizlerle paylaşacak.

Adres: Kadınlarla Dayanışma Vakfı Kemer Hatun Mah. Hamalbaşı Cad. No:22 Bahçe Katı Beyoğlu/İstanbul (İng. Konsolosluğu Yan sokağı, Pano Şarap Evi Sırası)

Tel: 212 251 58 50

Not: Basın bülteninden alınmıştır.

No comments:

Post a Comment