Sunday, February 13, 2011

Nazım Hikmet Akademisi Sinema Bölümü Hazırlık Sınıfı Açılıyor

NHA Sinema Bölümü, kendi bünyesinde sinema eğitimine dahil olmak ve sinema alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenci adayları için bir Hazırlık Sınıfı açıyor.

NHA Sinema Bölümü, hazırlık sınıfının temel amacını “üretim heyecanıyla akademik disiplini buluşturmak” olarak açıklıyor. NHA’nın Bahar Dönemi boyunca gerçekleşecek dersler boyunca, NHA’nın ve Sinema Bölümü’nün temel yaklaşımını ve hedeflerini paylaşmak, sinema eğitimi alabilmenin altyapısını oluşturmayı amaçlayan bir yöntemsel – kuramsal zemin örebilmek, sinema alanında güncel ve tarihsel kimi tartışma başlıklarına giriş yapabilmek hedefleniyor.

Hazırlık Sınıfı’nı başarıyla bitiren öğrenciler, 2011-2012 eğitim yılında mülakata girmeden NHA Sinema Bölümü’nde okumaya hak kazanacaklar.

Haftada bir gün ve üç saatlik oturumlar halinde işlenecek derslerde, öğrencilerin “alıcı” değil “katılımcı” olmaları özellikle gözetilecek.

NHA Sinema Bölümü Hazırlık Sınıfı’na başvurmak için herhangi bir ön şart aranmıyor. Programa katılmak isteyenlerin, 25 Şubat 2011’e kadar NHA’ya gelerek veya NHA internet sitesinden edinilebilecek başvuru formu ve niyet mektubunu doldurmaları ve 26 Şubat 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan ön görüşmeye katılmaları yeterli olacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için: nazimhikmetakademisi.org

No comments:

Post a Comment