Saturday, November 17, 2012

Hani Meral Belgesel Gösterimi (25 Kasım 2012)



Yapımcılığını Filmmor Kadın Kooperatifi’nin, yönetmenliğini Melek Özman’ın yaptığı Hani Meral her gün beş kadını kaybettiğimiz kadın cinayetlerinden birini, 22 Haziran 2011 tarihinde eski kocasının 9 bıçak darbesiyle kaybettiğimiz Meral’i kaybedişimizin hikayesini anlatıyor. Meral’in yakınlarının tanıklıkları ve kadın şarkıcıların Meral için, kadın cinayetlerine karşı söyledikleri şarkılarıyla belgesel, kadın cinayetlerine karşı sözler ve sesleri birleştiriyor.

Belgeselde Aynur Doğan, Feryal Öney, Fulya Özlem, Neslihan Engin, Rojin, Sezen Aksu Şarkılarını Kadın Cinayetlerine Karşı Söylüyor

Belgesele Aynur Doğan DotmameFeryal Öney Hayat BenimdirFulya Özlem Meral’e AğıtNeslihan Engin NazoRojin MirinSezen Aksu Ünzile şarkısıyla katılıyor.
Belgesel 25 Kasım – 9 Aralık arası her gün 12.30’da, Feriye Sineması’nda izleyici ile buluşacak. Gişe geliri Meral'in kızına aktarılacak.
Çekimleri 2 yıl süren belgesel Hollanda Konsolosluğu Matra Fonu’nun katkılarıyla yapıldı. 
Bir kadın cinayetinin belgeseli Hani Meral, aynı zamanda, kadın cinayetlerini “münferit” görmenin ötesinde bir bakış ve kadın cinayetlerini sona erdirme çağrısı…

Filme Dair

Hani Meral
2012, 37’, Renkli, 35 mm, Türkçe-Kürtçe, İngilizce Altyazılı
Yönetmen: Melek Özman 
Görüntü Yönetmeni: Ülkü Songül, Tuğçe Canbolat 
Kurgu:Melek Özman 
Ses: Deniz Nihan Aktan, Gülşen Duran 
Müzik: Aynur Doğan, Feryal Öney, Fulya Özlem, Neslihan Engin, Rojin, Sezen Aksu 
Grafik: Feyza Çanaklı
Tiopgrafi: Pelin Kırca 
Çeviri: Ayşe Düzkan 
Yapım: Filmmor Kadın Kooperatifi

(Basın Bülteni'nden alınmıştır.)

No comments:

Post a Comment