Wednesday, November 21, 2012

docİstanbul ve Mithat Alam Film Merkezi işbirliği ile YENİ TÜRKİYE BELGESELLERİ VE PANELİ



22 Kasım 2012 Perşembe gününden itibaren Mithat Alam Film Merkezi'nde docİstanbul ve MAFM işbirliğiyle Yeni Türkiye Belgeselleri gösterimi yapılacaktır. 2012 yapımı 4 belgeselin gösteriminin ardından 29 Kasım 2012'de belgesellerin yönetmenlerinin katılımıyla ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Candan'ın moderatörlüğünde bir panel düzenlenecektir. 



22 Kasım Perşembe 
17:30 Türkçe Pekiyi (Yön: Murat Bayramoğlu, 2012, 27', Türkçe-Kürtçe)

Türkçe Pekiyi, uzunca bir dönem yasaklanan, bilmenin faydadan çok zarar getireceği inancı yerleştirilen bir dilin, farklı kuşaklardaki taşıyıcıları arasında zora dayanarak ve başarıyla hayata geçirilmiş kopuşunun hikâyesi.

18:00 Gerçekleri Yazdım-Lice Defterleri (Yön: Ersin Çelik, 2012, 41')

Gerçekleri Yazdım – Lice Defteri; Diyarbakır’da Ahmet Tektaş (83) isimli yurttaşın, 1945 yılından bu yana tuttuğu günlüğe ve Tektaş’ın öyküsüne odaklanmaktadır.

23 Kasım Cuma

18:00 Yuva (Yön: Ebubekir Çetinkaya, 2012, 53')

Yuva, en huzurlu yer olarak düşünülen aile ortamında yaşanan taciz ve tecavüz gerçeğini anlatıyor. Tabularından ve meşruluklarından beslenen toplumun 'mutlu aile' tablosuna bu kez değerlerimizi sorgulayarak bakıyoruz.

28 Kasım Çarşamba

18:00 Ben Uçtum Sen Kaldın (Yön: Mizgîn Müjde Arslan, 2012, 81')

Bu film bir kadının hiç görmediği gerilla babasını arayışının hikâyesidir. İstanbul’dan Mahmur Mülteci Kampı’na uzanan yolculukta babasının nasıl biri olduğunu, geçmişini, onu sevip sevmediğini sorar. Bu yolculuk onu en yakınındakiyle yüzleşmeye zorlar.

Yeni Türkiye Belgeselleri Paneli
29 Kasım Perşembe, Saat: 18.00

Konuşmacılar: Ebubekir Çetinkaya, Ersin Çelik, Mizgîn Müjde Arslan, Murat Bayramoğlu
Moderatör: Can Candan (Boğaziçi Üniversitesi)


Not: Gösterimler ücretsiz olacaktır.

2 comments:

  1. Gösterimlere katılım için rezervasyon gerekli midir?

    ReplyDelete
  2. Merhaba,

    Gösterimlere katılım biletlidir. Gösterimlerin olduğu gün sabah 9'dan itibaren Film Merkezi'nde biletler girişe bırakılmaktadır. Telefonla rezervasyon var mı, onu bilmiyorum açıkçası ama Merkez'le iletişime geçebilirsiniz. www.mafm.boun.edu.tr

    Saygılar.

    ReplyDelete