Friday, March 2, 2012

İstanbul Modern'de Filmmor Kadın Filmleri Festivali


Hayat Geçer. Bir Kadın Görür. Bir Film Yapar.

Hayatı film yapan kadınlara saygıyla.

Feminist sinema 100, Filmmor 10 Yaşında.

İstanbul Modern Sinema, bu yıl onuncu yaşını kutlayan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 10-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, yirmiyi aşkın ülkeden yetmiş film, dünyanın farklı ülkelerinden konuklar, tema bölümleri, toplu gösterimler, panel, konferans ve atölyeler yer alıyor.

10. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde dünya sinema tarihinin ilk öykülü filmini çeken Alice Guy-Blaché’dan başlayarak sinema tarihinin ve feminist sinemanın öncü yönetmenlerinin çektiği ve klasikler arasına giren 35 film İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

Festival kapsamında ayrıca 10 Mart Cumartesi günü, saat 15:00’de Marleen Gorris ile festival izleyicisine özel bir atölye-söyleşi ve “Feminist Sinemanın 100 Yılı” isimli bir panel gerçekleşecek. Feminist Sinema’nın 100 Yılı adlı panel Alin Taşçıyan, Hülya Uğur Tanrıöver, Kay Armatage, Marie Mandy ve Necla Algan’ın katılımıyla saat 17:00’de İstanbul Modern Sinema’da düzenlenecek.

Not: Basın bülteninden alınmıştır. Detaylı bilgi ve etkinlik takvimi için İstanbul Modern'in sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Filmmor'un bütün etkinliklerine ise kendi sayfalarından bakabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment