Friday, March 2, 2012

2. Yılmaz Güney Kültür Sanat Festivali Başlıyor


Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM) tarafından organize edilen ve Yılmaz Güney Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen 2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 8 ilde etkinlikler gerçekleştirilecek. Ürün kabulleri yoğun ilgi ve katılımla sona eren festival kapsamında İstanbul başta olmak üzere Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, İzmir ve Tunceli’de söyleşiler, sinema sohbetleri, film gösterimleri, sergiler, paneller gerçekleştirilecek.

İstanbul ana programı şu şekilde:

Festival filmleri toplu gösterimi
Festivale katılan kısa film ve belgesel filmlerden seçkilerin gösterimi 3-4-10-11 Mart 2012 tarihlerinde Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda, 23-29 Mart 2012 tarihleri arasında Yeşilçam Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Restore edilmiş Yılmaz Güney Filmleri gösterimleri

Yılmaz Güney Vakfı tarafından yenilenen Yılmaz Güney’in 11 filminden bir kısmının gösterimleri 3-4-10-11 Mart 2012 tarihlerinde Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda, 23-29 Mart 2012 tarihleri arasında Yeşilçam Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Festival sergisi (Fotoğraf ve Karikatür)
Festivale katılan fotoğraf ve karikatürlerden oluşturulacak olan seçkiler 10-25 Mart 2012 tarihleri arasında Beyoğlu Mephisto Kitabevi’nde sergilenecek.

Sinema Sohbetleri 2012

Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz, sinema üzerine tartışmaların ve oturumların gerçekleştirileceği Sinema Sohbetleri 2012, 17-18 Mart 2012 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.
Ayrıca İstanbul’da; Avcılar, Bağcılar, 1 Mayıs Mahallesi, Nurtepe ve Boğaziçi Üniversitesi’nde de film gösterimleri, sergiler ve paneller gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Festival 31 Mart 2012’de İstanbul’da gerçekleştirilecek olan kapanış töreniyle sona erecek.

Not: Basın bülteninden alınmıştır. Detaylı bilgi ve tanıtım jeneriği için linki tıklayınız.

No comments:

Post a Comment