Friday, December 23, 2011

Boston Kısa Film ve Belgesel Yarışması Sonuçları Açıklandı

16. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen ABD’nin tek Türk belgesel ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, yarışmada En İyi Kısa Film Ödülü yönetmenliğini Güçlü Yaman’ın yaptığı Dönüşü Olmayan Yolculuk – Son Durak Frankfurt Havaalanı ile yönetmenliğini Uygar Şirin ve Burcu Aykar Şirin’in yaptığı Ölüm ile adlı kısa filmler arasında paylaşıldı.

En İyi Belgesel Ödülü de yönetmen Enis Rıza’nın Çöpte Dostoyevski Buldum adlı belgeseli ile yönetmen Zeynep Merve Uygun’un In Out adlı belgeseline verildi. Seyirci Ödülleri’ni Kısa Film dalında yine yönetmen Güçlü Yaman’ın Dönüşü Olmayan Yolculuk – Son Durak Frankfurt Havaalanı adlı filmi ile belgesel dalında yönetmen Ahmet Turgut Yazman’ın Göbeklitepe: Dünyanın İlk Tapınağı adlı filmi aldı.

Ayrıca yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi. Kısa Film dalında özel mansiyona değer bulunan filmler Veysel Cihan Hızar’ın Adem’in Kuyusu, Orhan İnce’nin Ali Ata Bak, Ertuğ Tüfekçioğlu’nun Direk Aşk, Tunç Şahin’in Hamam, Azime Kanal’ın İzdivaç, Ayşegül Şahinbozkır’ın Süt adlı filmleri oldu. Belgesel dalında ise Sabite Kaya’nın Bedensiz Ruhlar, Nagihan Çakar’ın Büyükaşık’lar, Nefin Dinç’in Öteki Kasaba, Erkal Tülek’in Sudaki Suretler ile Sabine Küper-Büsch ve Thomas Büsch’ün Yollarda adlı filmleri özel mansiyona değer bulundu.

Not: Basın bülteninden alınmıştır.

No comments:

Post a Comment