Wednesday, February 27, 2013

Lambdaistanbul Kültür Merkezi'nde ¨Pippa'ya Mektubum¨



Lambdaistanbul Kültür Merkezi'nde 28 Şubat 2013 Perşembe günü saat 19.00'da Bingöl Elmas'ın Pippa'ya Mektubum adlı belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek.  Gösterime filmin yönetmeni de katılacaktır.


Pippa’ya Mektubum

Dünya barışı için beyaz gelinlikle, Milano’dan otostopla yola çıkan Pippa Bacca’nın yolculuğu, Türkiye’de uğradığı saldırıyla çok üzücü bir şekilde sonlandı. Film, yönetmenin siyah gelinlikle ve otostopla “Barış Gelini”nin yarım kalan yolculuğunu devam ettirmesini anlatıyor. Yolculuk Pippa’nın son otostop yaptığı yerden başlayıp Suriye sınırında son buluyor.

Bu yolculukta Pippa’ya olanlardan, ‘erkeklik’ hallerinden bahsedilirken bir yandan da Türkiye’de kadın olmanın gerçekliği ile yüzleşiliyor.

Erkeklere ait alanlarda, bir otobanda, bir kamyonda kadın olarak hiçbir tacize, tecavüze uğramadan var olabilmek üzerine bir film.

Bir kadın belgeselcinin güven, barış, korku ve kötülük üzerine sorgulamaları, sesli düşünmeleri.

Bingöl Elmas

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu. 1998-2001 yılları arasında ulusal yayın yapan çeşitli televizyon kuruluşlarında muhabirlik ve haber programlarda yönetmen asistanlığı yaptı. 2001-2008 yılları arasında Türkiye Belgesel Sinemacılar Birliği’nde çalıştı. Belgesel sinema alanında yönetmen, yapımcı, metin yazarı olarak üretimler gerçekleştiriyor.

Not: Basın bülteninden alınmıştır. 

No comments:

Post a Comment