Tuesday, February 21, 2012

İFSAK'ta "Caz ve Hicaz" Belgesel Gösterimi


Caz ve Hicaz Belgeseli

Biri Amerikalı Biri Osmanlı

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) yönetmenliğini Togay Şenalp’in yaptığı Caz ve Hicaz belgeselini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Gösterimin yanı sıra yönetmen Şenalp’le bir de söyleşi yer alıyor.

Caz ve Hicaz... Biri Amerika'nın Afrikalı ve Avrupalı köklerinin karışımı bir müzik türü, diğeri Türklerin Arap kültüründen aldığı ve çok sevilen bir müzik makamı.
Biri Osmanlı biri Amerikalı ve ikisi de biziz.
Biz hem doğuyuz hem batı ve ne doğuyuz sadece, ne de sadece batı...
Bugün çokkültürlülüğe açık bir Türk kimliği dururken kimilerimiz Avrupalı köklerine bağlı birer Amerikalı, kimilerimiz Arap bileşenine sadık birer Osmanlı...

Yönetmenliğini Togay Şenalp’ın yaptığı Caz ve Hicaz adlı belgesel yapım 21 Şubat 2012 Salı günü saat 19.30’da Nurettin Erkılıç Gösteri Salonunda gösterime sunuluyor.

İlk belgesel filmini 2008’de çeken Togay Şenalp, bağımsız belgesel projelerine kameramanlık, montaj yönetmenliği, sualtı kameramanlığı yanında film müziği besteciliği de yapmaktadır. “Caz ve Hicaz” sanatseverleri uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Doğu-Batı ikilisini hem sahiplenip hem de bu ikilinin içinden geçerek daha ötede bizi biz yapan kimliğimize gitme yolculuğunda Togay Şenalp’e caz müzisyeni Önder Focan ve kanun virtüözü Ruhi Ayangil eşlik ediyor.

Not: İFSAK bülteninden alınmıştır.

No comments:

Post a Comment