Tuesday, June 1, 2010

Documentarist Belgesel Proje Geliştirme Atölyesi İçin Çağrı

Bu sene “Documentarist - İstanbul Belgesel Günleri” kapsamında bir ilk gerçekleşiyor.

Belgesel projelerinin gelişimine katkı sağlamak ve yeni işbirlikleri kurmak üzere belgesel ile ilgilenen kişi ve kurumları bir araya getirmeyi amaçlayan DOCUMENTARIST, docİstanbul ve Mithat Alam Film Merkezi işbirliği ile bir Belgesel Proje Geliştirme Atölyesi düzenliyor. Atölye 27 Haziran 2010 Pazar günü 10.30 - 18.00 saatleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Atölye; belgesel sinema ve film yapımcılığı konusunda deneyimli isimlerin, medya kuruluşlarından temsilcilerin ve konuyla ilgilenen diğer izleyicilerin katılımıyla gerçekleşecek.

Atölye kapsamında; seçilen üç belgesel projesi için, 10 dakikalık proje sunumlarının ardından her proje üzerine görüşlerin paylaşıldığı ve yapım olanaklarının tartışıldığı oturumlar düzenlenecek.

Son Başvuru Tarihi: 18 Haziran 2010

Documentarist Belgesel Proje Geliştirme Atölyesi'nde sunulacak projelerin henüz gelişme aşamasında olması gerekmektedir.

Başvuru için, başvuru formunu, sinopsis, akış, yönetmen yaklaşımı, proje sahibinin özgeçmiş ve filmografisi, proje takvimi, teknik ekip ve varsa filmin görsellerini içeren bir proje dosyası ile birlikte info@documentarist.org adresine göndermeniz gerekmektedir. (Lütfen 'konu' bölümünde 'Belgesel Geliştirme Atölyesi Başvurusu' olduğunu belirtiniz.)

Başvuru formunu indirmek için:
http://www.documentarist.org/2010/proje_gelistirme_atolyesi.html

Seçici kurul: Can Candan, Berke Baş, Elif Ergezen, Nil Perçinler, Lisya Yafet, Duygu Eruçman

Seçilen Projeler 21 Haziran 2010 Pazartesi günü açıklanacaktır.

No comments:

Post a Comment