Wednesday, June 9, 2010

Yeni İnsan Yeni Sinema 27. Sayı Çıktı

Yeni İnsan Yeni Sinema dergisinin Bahar 2010 sayısında, Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası 12. 1001 Belgesel Film Festivali'nin konuğu olarak ülkemize gelen Kübalı yönetmen Rigoberto Lopez Pego ile yapılan söyleşiyi bulabilirsiniz.

Dergide, Elif Beyaz'ın TEKEL Direnişi'nin belgelenme sürecini anlattığı yazı da yer almakta:

"... TEKEL direnişi ile ilgili, yaşama soldan bakanların yaptığı tüm filmler önemli. Bizim hazırladığımız belgeseli de, bu bağlamda okumak gerekiyor. Yaptığımız iş, bundan sonraki sınıf mücadelelerine, TEKEL'i doğru eksene oturtup anlatarak, ufak da olsa bir katkı koyarsa, işte o zaman amacına ulaşmış olacak."

SineGöz Film Atölyesi bünyesinde çekilen ve Türk aydınlarını tanıtma amacını benimseyen, Akıntıya Karşı belgesellerinden, Akıntıya Karşı Behice Boranbelgeseli üzerine atölye üyeleri ve aynı isimli kitabın yazarı Güzella Bayındır ile yapılan söyleşi ve de Türkiye'de Cenin Cenin filmi ile tanınan, geçtiğimiz şubat ayında Fareler Geceleri Uyurfilminin galası için İstanbul'a gelen Muhammed Bakri ile gerçekleştirilen söyleşiyi de derginin bu sayısında bulabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment