Thursday, May 19, 2011

DOCUMENTARIST 2011 PROGRAMI AÇIKLANDI


DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihleri arasında belgeselseverlerle 4'üncü kez buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin bu seneki programında dünyanın önemli festivallerinden seçilmiş 80'den fazla film yer alıyor.

DOCUMENTARIST hakkında daha detaylı bilgi için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Monday, May 16, 2011

Documentarist Gönüllülerini Arıyor!

31 Mayis - 5 Haziran 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan DOCUMENTARIST - Istanbul Belgesel Gunleri'nin organizasyonuna katkida bulunacak gonulluler araniyor. Festivalde calismak isteyen arkadaslar gonullu@documentarist.org adresine mail atabilirler.

Sunday, May 15, 2011

Diyarbakır Belgesel Günleri (FilmAmed) Sona Erdi...


Kayapınar belediyesi Cegerxwin gençlik kültür ve sanat merkezi bünyesinde düzenlenen Diyarbakır belgesel günleri (Filmamed) etkinlikleri sona erdi. Etkinlik düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Kayapınar belediyesi tarafindan 18-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fakat YSK’nın Emek Özgürlük Demokrasi adaylarını veto etmesi nedeniyle ertelenen Diyarbakır Belgesel Film günleri etkinliği 12-15 mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.


Ayrıntılı bilgiyi Diyarbakır Kayapınar belediyesinin sitesinden bulabilirsiniz.


Saturday, May 14, 2011

Altyazı Mayıs 2011 docistanbul Sayfaları

Altyazı Dergisi'nin Mayıs 2011'de çıkan 106. sayısında bulabileceğiniz docistanbul sayfaları.
Okumak için resme tıklayabilirsiniz.

DOCUMENTARIST Yönetmenleriyle Söyleşi MAFM'de


31 Mayıs - 5 Haziran 2011'de gerçekleşecek DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri'nin tanıtımı vesilesiyle 16 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 15.00'te Emel Çeleci ve Necati Sönmez'le MAFM'de söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiden önce de Alexandra ve Jean Rouch'un The Mad Masters adlı filmi gösterilecek.

Ayrıntıları MAFM'nin sitesinden öğrenebilirsiniz.

Thursday, May 5, 2011

Prof. Robert Burgoyne Boğaziçi Üniversitesi'ne geliyor

University of St. Andrews'te Film Araştırmaları Bölümü Başkanı Prof. Robert Burgoyne 9 Mayıs 2011'de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kriton Curi Salonu'nda bir konuşma verecek. Boğaziçi Üniversitesi Film Çalışmaları Sertifika Programı ve BÜ(S)K (Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü) tarafından organize edilen konuşmanın başlığı "Abstraction and Embodiment in the War Film". Saat 15.30'da başlayacak konuşmaya ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Tuesday, May 3, 2011

Akbank 7. Kısa Film Festivali Seçkisi MAFM'de!

Akbank 7. Kısa Film Festivali 7-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festival programında yer alan filmler arasında yapılan yarışma sonunda ödül kazanan filmlerin gösterimi 5 Mayıs 2011'de saat 14.30'dan itibaren Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nde gösterilecek.

Ödül kazanan filmleri şöyle:
En iyi kurmaca ödülü: Dönüşü Olmayan Yolculuk (Güçlü Yaman)
En iyi belgesel ödülü: Urbanbugs (Aykut Alp Ersoy) + Selahattin'in İstanbul'u (Aysim Türkmen)
Kurmaca dalında mansiyon ödülü: Namibya Şehir iken (İlker Çatak & Johannes Duncker)

Gösterim programıyla ilgili detayları MAFM'nin sitesinden edinebilirsiniz.

Monday, May 2, 2011

6. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

1-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de eşzamanlı olarak gösterimlerin yapılacağı 6. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde ayrıca söyleşiler, özel gösterimler ve atölye çalışmalarını da bulmak mümkün. Festival programının ve gösterimi yapılacak filmlerin fragmanlarının de mevcut bulunduğu festivalin website linkine buradan ulaşabilir ve hatta ilgilenenlere salık verebilirsiniz.